Copiii ajunși la vârsta adolescenții trebuie să aibă parte de o educație financiară, pentru a nu avea deprinderea cheltuirii nejustificate a banilor.
„Cu cât abordarea este mai experențială și cu cât ei pot trece prin studii de caz care îi plasează în niște situații reale în care au fost sau în care s-au aflat alte persoane cunoscute, îi ajută mult să conștientizeze modul în care ar putea să-și schimbe gândirea și se uită la cum își pot administra banii de buzunar, adică acea alocație sau bursă, pentru a-și fixa niște obiective financiare clare” susține Silvia Bogdan, președinta Asociației „Școala de Valori”, prezentă în cadrul emisiunii „Ne facem mari”.
Asociația „Școala de Valori” implementează de peste 15 ani programe de educație financiară pentru adolescenți, iar aceste proiecte au adus multe beneficii tinerilor.
„Noi lucrăm cu ei inclusiv pe setarea unui plan financiar care începe pe niște obiective pe termen lung, mediu sau scurt. Noi am început să lucrăm cu adolescenții de la înființarea organizației” mai spune Silvia Bogdan, președinta Asociației „Școala de Valori”.