VIDEO Hidratarea revigorează corpul și menține sănătatea rinichilor

Temperaturile au crescut deja semnificativ, așa că singura armă pe care o avem la îndemână pentru a face față caniculei rămâne hidratarea. Medicii spun că putem consuma peste 3 litri de apă pe zi, iar beneficiile hidratării sunt multiple. Ne vom simți mai revigorați, iar rinichii ne vor mulțumi, de asemenea, dacă bem suficientă apă.

Beneficiile pentru rinichi ale consumului de apă au legătură cu o boală foarte des întâlnită la nivelul acestor organe, litiaza renală. Pietrele la rinichi se formează, explică specialiștii, din cauza consumului scăzut de apă. Astfel, pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe lichide, în special apă.

„În clipa în care nu bem suficientă apă, vom avea pietre la rinichi. Primul sfat pe care îl dau unui bolnav este să bea multe lichide. Supă, apă, ceai, ce-i place, cel puțin 2 litri pe zi. Este un mesaj important. Odată cu ingestia de lichide sigur că se formează mai multă urină, se spală rinichii. Ajută la o prevenție a apariției pietrelor la rinichi” a explicat prof. dr. Petrișor  Geavlete, medic primar urolog.

Chiar dacă regula este de a consuma cel puțin doi litri de lichide pe zi, pe timp de vară putem bea o cantitate mai mare. Hidratarea corespunzătoare va ajuta corpul să se adapteze mai bine la temperaturile ridicate.

„Mai ales în acum în perioada aceasta de vară, sfatul meu este să consumăm cel puțin 3 litri de zi. Orice îi place omului să bea, dar mai puțin băuturile acestea carbogazoase sau alcool. Alcoolul pe timp de vară este total interzis pentru că predispune la deshidratare și, implicit, la formarea pietrelor la rinichi” mai spune prof. dr. Petrișor  Geavlete, medic primar urolog.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea