VIDEO Sfaturi de la specialiști pentru o sarcină fără probleme

Pentru a evita complicațiile în sarcină este necesară o supraveghere medicală continuă. Controalele regulate la medicul ginecolog vor ajuta atât mama, cât și fătul, să fie sănătoși și puternici.

Prin controalele de rutină, pot fi depistat la timp eventualele complicații care pot apărea în timpul unei sarcini.

„Din fericire, cazurile care aduc probleme nu sunt foarte frecvente. În mare parte, sarcinile se desfășoară fără probleme. Femeia trebuie să resimtă sarcina ca pe un eveniment plăcut, nu ca pe o boală. Să-și desfășoare viața normal. Consultațiile de rutină, screening-urile, o pot feri de acele mici lucruri care se pot întâmpla, iar multe dintre acestea pot fi prevenite” susține dr. Iulia Huluță, medic specialist obstetrică-ginecologie, medicină materno-fetală și terapie fetală intrauterină.

Când efectuăm primul control?

Primul control în cabinetul medicului ar trebui să se desfășoare înainte de momentul concepției. Medicul va afla informații despre istoricul medical al mamei și va dispune, dacă va fi cazul, efectuarea unor investigații suplimentare.

„Ideal consultația prenatală. Este o discuție cu medicul specialist în care discutăm istoricul matern, în primul rând. De asemenea, istoricul familiei părinților, dar și un set de analiză. Așteptăm să se producă sarcina, avem testul de sarcină pozitiv, la domiciliu, apoi prima consultație este de confirmare„ susține dr. Iulia Huluță, medic specialist obstetrică-ginecologie, medicină materno-fetală și terapie fetală intrauterină” mai spune dr. Iulia Huluță, medic specialist obstetrică-ginecologie, medicină materno-fetală și terapie fetală intrauterină.

Administrarea acidului folic, esențială

Pentru a preveni unele complicații apărute în sarcină, medicii recomandă administrarea de către mame a acidului folic.

„Dacă știm că vrem să facem un bebeluș, trebuie să începem să luăm acid folic. În momentul în care ne-am hotărât, administrarea acidului folic e importantă pentru că previne apariția defectelor de tub neural. E cel mai bun lucru pe care îl putem face” mai spune dr. Iulia Huluță, medic specialist obstetrică-ginecologie, medicină materno-fetală și terapie fetală intrauterină.

Categorii: Exclusiv, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea

VIDEO Rolul pe care îl are magneziul în organism

Magneziul este un element chimic foarte necesar pentru buna funcționare a organismului. Principala sa caracteristică este aceea legată de faptul că reprezintă motorul corpului, jucând un rol important în producerea…