Violența asupra cadrelor medicale, fenomen tot mai des întâlnit în spitalele românești

În cadrul unei dezbateri publice, Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, a atras atenția cu privire la creșterea actelor de violență asupra cadrelor medicale.

Dezbaterea la care a participat Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, s-a desfășurat în cadrul conferinței județene organizată de filiala Bistrița -Năsăud a Colegiului Medicilor din România. Daniel Coriu a explicat de ce este important să fie restabilită relația de încredere între medici, pacienți și societate.

„La nivel social, constatăm cu toţii că trecem printr-o perioadă foarte dificilă. Este dificilă din punct de vedere al percepţiei asupra sistemului medical. Trăim vremuri dificile, vremuri de criză profundă a poziţionării noastre în România. (…) Observăm o creştere a violenţei asupra cadrelor medicale, mai ales în această etapă de post-pandemie, violenţă şi agresivitate care se manifestă nu numai în mass-media, dar avem chiar şi cazuri cu medici agresaţi fizic” a subliniat președintele CMR.

Totodată, în cadrul discuției s-a menționat necesitatea îmbunătățirii legislației privind malpraxisul și alinierea sa la practica internațională. Mai multe discuții publice au fost desfășurate la București, Timișoara și Târgu Mureș. pe această temă. „Cu toate acestea, o societate modernă are nevoie de un corp medical puternic, motivat, pregătit să răspundă nevoilor şi provocărilor care vor urma şi, bineînţeles, nevoilor şi provocărilor de comunicare cu pacienţii” a mai spus Daniel Coriu, președintele CMR.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea