Vorbește copilului tău pentru a-l ajuta să-și dezvolte creierul. Rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie

Modelarea structurii creierului copiilor ține foarte mult de modul în care părinții le vorbesc bebelușilor. Cercetătorii au descoperit faptul că nivelurile de vorbire ale adulților au efecte asupra mielinei infantilă, care acoperă nervii și face ca semnalele din terminațiile nervoase să fie mai puternice.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că mai multe cuvinte adresate bebelușilor determină o creștere a nivelului de mielină din creierul micuților.

„Vorbiți cu copiii voștri, pentru că asta contează enorm pentru dezvoltarea lor” este de părere profesorul Jhon Spencer, din cadrul Universității East Anglia, principalul autor al cercetării.

Cercetătorii au utilizat un dispozitiv montant în căptușala unei veste pentru a putea înregistra cantitatea de cuvinte rostite la care au fost expuși peste 120 de bebeluși, niciunul mai mare de 1 an și jumătate.

Au fost înregistrate 6308 de ore despre limbaj, ajungându-se la concluzia că micuții cu mame educate au fost expuși la o cantitate de cuvinte mult mai mare, reușind ei înșiși să producă sunete.

Ulterior, în urma unor investigații RMN, a fost măsurată cantitatea de mielină produsă de creierul copiilor. Datele au arătat faptul că pe măsură ce cantitatea de cuvinte vorbite a crescut, nivelul de mielină a crescut substanțial. „Mai multă informație este bună, iar acest lucru determină o creștere a neuronilor. Iar asta ajută la o îmbunătățire a funcțiilor creierului” a mai spus profesorul Jhon Spencer.

Cercetările în această zonă de interes vor continua, pentru a se identifica și alte mijloace prin care creierul bebelușilor poate fi stimulat să producă mai mulți neuroni.

SURSA

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea