Au mai rămas câteva zile din postul Crăciunului. Iată cum trebuie să mâncăm pentru a ține kilogramele sub control

Preparatele de post nu sunt tot timpul sănătoase. Mai mult ele ne pot îngrășa la fel ca cele care conțin proteine animale. Cu puțin echilibru și selectate atent, alimentele considerate de pot pot avea efectul dorit, acela de a ne purifica organismul de grăsimi și de a ne ține silueta sub control. 

Nu de puține ori ni se întâmplă să ajungem la masa de Crăciun, deși am ținut post, cu mai multe kilograme decât ne-am fi așteptat. Totul pentru că am ales să mâncăm așa-zisele alimente de post încărcate din punct de vedre caloric. „Cumva și din cauza acestei perioade să ajungem la Crăciun cu mai multe kilograme, pentru că nu respectăm raporturile calorice și mâncăm produse făinoase, pe care le considerăm produse de post, doar pentru că nu conțin proteină animală” explică Florina Badea, tehnician nutriționist și health coach. 

Totodată, pe lângă alegerea alimentelor, echilibrul nutrițional ne ajută să nu fim tentați de a mânca toate alimentele pregătire pentru masa de Crăciun, încă de la debutul sărbătorilor. „Pe de altă parte, sunt multe persoane care nu mănâncă aproape nimic în perioada de post, iar când ajung la masa de sărbători apare fenomenul supraconsumului alimentar și, nu puține sunt cazurile, în care mănâncă emoțional. Evident, pentru că tentațiile culinare sunt foarte mari, dar avem nevoie de echilibru și din punctul acesta de vedere. Totuși pentru că ne-au mai rămas câteva zile de post, trebuie să fim atenți la făinoase. Nemaifiind proteina animală apare senzația de foame, care este suplinită cu alimente încărcate în făină albă.” mai spune Florina Badea.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes