Infecțiile parazitare pot afecta atât copiii, cât și adulți. În ceea ce privește tratamentul specific, el este administrat cu precădere în cazul celor mici, persoanele mature ne mai luând aspectele terapeutice ale unei astfel de infecții. Necesitatea administrării tratamentului adecvat, indiferent de vârstă, este primordială în lupta cu această problemă medicală.
De foarte multe ori adulții omit să ia în calcul posibilitatea prezenței paraziților în organism, dar neglijarea infecției parazitare duce la amplificarea simptomelor pe care le provoacă.
„Este mai specific administrarea tratamentului antiparazitar la copii. La adulți, omit să-și mai facă analizele sau nu dau atenție acestui lucru. De aici pot apărea simptome valabile, oboseala, balonarea, disconfortul abdominal…Toate pot fi infecții ascunse parazitare. Și atunci, într-adevăr, mergem să eliminăm alte boli, dar prima dată haideți să eliminăm acest diagnostic” a explicat dr. Raluca Ionescu, specialist medicina integrativă, invitată în studioul emisiunii „Doctor Medika”.
Tratament pentru întreaga familie
Dacă un copil este diagnosticat cu infecție parazitară, atunci medicația specifică trebuie administrată tuturor membrilor familiei. În caz contrar, există riscul răspândirii paraziților și reapariției infecției.
„Dacă tratăm copilul și părintele trebuie să primească tratament. În momentul în care se depistează un caz în familie, este bine ca toată familia să urmeze tratamentul antiparazitar în faza acută, apoi repetat, la intervalul necesar, pentru fiecare specie parazitară, pentru a preveni reinfecția” mai spune a explicat dr. Raluca Ionescu, specialist medicina integrativă.