VIDEO Factorii de risc în apariția parodontozei

Parodontoza sau boala parodontală are ca factori de risc acumularea plăcii bacteriene în cavitatea orală. Această problemă este generată, în primul rând, de igiena precară a gurii. Spălatul pe dinți corespunzător și controalele periodice la medicul stomatolog ne vor ajuta să prevenim apariția acestei afecțiuni.

„Unul dintre primii factori incriminați este un grup microbian, o anumită specie de microbi care, se pare, că sunt particulari anumitor persoane. Deoarece unii dintre noi au tendința de a dezvolta boala, alții nu. Și această tendință este dată exact de populația microbiană ce se află în interiorul cavității bucale” a explicat, în cadrul emisiunii „Doza de prevenție”, dr. Lorelei Nassar, chirurg oro-maxilo-facial și implantolog, Clinica de Implantologie Lorelei Nassar.

Moștenirea genetică, un alt factor de risc

Un alt factor de risc în ceea ce privește apariția bolii parodontale sau a parodontozei este legat de moștenirea genetică a pacienților. Persoanele care au în familie cazuri de părinți sau bunici care s-au confruntat cu această problemă, prezintă riscuri mai mari de a fi diagnosticate cu parodontoză.

Totuși, factorii genetici își spun cuvântul doar dacă ei sunt influențați de stilul nostru de viață. Anumite alimente pe care le mâncăm și chiar modul în care noi mestecăm mâncarea pot fi cauze ale apariției bolii parodontale.

„Această conformație se moștenește de aceea mulți dintre pacienții care spun că am și eu parodontoză pentru că și părinții au avut au dreptate, dar doar în parte. Pentru că noi putem schimba asta prin obiceiuri de viață, prin stereotip masticator, prin alimentele alimentele pe care le mâncăm și obiceiurile de igienă dentară„ mai spune dr. Lorelei Nassar, chirurg oro-maxilo-facial și implantolog, Clinica de Implantologie Lorelei Nassar.

Categorii: Exclusiv, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea