Alimente care ar putea să ne facă viața mai bună. Părerile unui binecunoscut expert în nutriție din Marea Britanie

Mâncarea sănătoasă și îmbunătățirea calității vieții, o legătură foarte greu de susținut care implică multe sacrificii. Există însă o metodă prin care putem avea o viață de calitate, prin alimentație: consumul de legume.

Potrivit unui studiu realizat de experții Universității din Bergen, publicat de Daily Mail, consumul zilnic de legume, fibre și nuci ajută la prelungirea vieții cu încă 10 ani.

Motivul? Aceste alimente îmbunătățesc funcționarea florei bacteriene din tractul digestiv. Respectivele bacterii joacă un rol important în ceea ce privește buna funcționare a creierului și accelerează procesele metabolice din organism.

În fiecare duminică, la micul dejun așează pe farfurie mai multe legume, precum tomate sau ardei. Folosește-le pentru a prepara un sandwich gustos. Poți bea un suc de portocale sau smoothie din mere, mure sau banane” este recomandarea binecunoscutei nutriționiste din Marea Britanie, dr. Megan Rossi, citată de Daily Mail.

Studiul oamenilor de știință mai arată că uleiul de pește, afinele, rozmarinul sau semințele de dovleac au capacitatea de a îmbunătăți capacitatea de memorare. Totodată, ne putem îmbunătăți funcționarea metabolismului consumând iaurt, fistic, ardei iute sau grapefruit.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes