Câte minute de mișcare sunt necesare pentru sănătatea oaselor? Dr. Vasile Druță, medic primar ortoped, a oferit răspunsul la Medika TV

Mișcarea este benefică pentru organism, însă excesul de mișcare ne poate afecta sănătatea oaselor și a coloanei vertebrale. Iată cât trebuie să dureze exercițiile fizice pentru a nu ne confrunta cu astfel de probleme. 

Invitat în prima parte a emisiunii „Doctor Medika”, difuzată miercuri seară la Medika TV, dr. Vasile Druță, medic primar ortoped, a explicat care sunt activitățile care pot genera dureri de spate. Efortul fizic intens este una dintre ele.

Medicul susține că este important să facem mișcare, cât mai des, într-un timp cât mai scurt, pentru a ne putea menține sănătatea oaselor și a musculaturii. „Stăm aproape toată ziua la birou și nu facem mișcare aproape deloc. Apoi, mergem la sală și vrem să recuperăm timpul pe care l-am pierdut stând. Mult mai în regulă este să facem mișcare timp de 10 minute pe zi, decât să mergem la sala de două ori pe săptămână și să petrecem o oră sau o oră și jumătate acolo. Mulți oameni exagerează cu mișcarea, pentru că atunci când văd că o pot face vor din ce în ce mai mult, iar asta afectează spatele și coloana vertebrală” a explicat dr. Vasile Druță. 

Iată de ce consideră specialistul că este incorect să avem un astfel de ritm în ceea ce privește mișcarea: „Este o mare greșeală pentru că, imaginați-vă, 3 zile nu ai făcut mișcare, ai mers o dată la sală și într-o oră ai suprasolicitat toate articulațiile, toate structurile musculare. Totul trebuie luat treptat și cât mai încet”. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea