Ce să mănânci pentru o inimă sănătoasă. Recomandările unui reputat cardiolog

Medicul cardiolog Alejandro Junger, fondator și director medical la Clean Program din SUA, spune că proteinele din plante sunt cele mai sănătoase pentru inimă și asigură o viață lungă și sănătoasă.

Dacă vorbim de sănătatea inimii și longevitate, să ne uităm la dietele populațiilor din Zonele Albastre ale lumii, unde oamenii trăiesc sănătoși peste 100 de ani”, spune dr. Junger. Acesta subliniază că bolile cardiovasculare reprezintă principal cauză de deces în țările civilizate, iar acestea pot fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață sănătos.

Așa-numitele zonele albastre au în comun dieta constituită majoritar din plante.

Proteinele din plante au în <anturaj> alți fitonutrienți care susțin sănătatea inimii, ca polifenolii și antioxidanții”, spune cardiologul, care precizează că cele mai sănătoase surse de proteine  sunt fasolea, lintea și năutul.

Pe listă mai sunt nucile și semințele, bogate în antioxidanți și grăsimi monosaturate.

În ceea ce privește proteinele de origine animal, cardiologul American spune că cele mai sănătoase pentru inimă sunt cele provenite din pește și animalele crescute liber, care sunt surse bune de acizi grași omega-3 și omega-6, recunoscuți pentru rolul lor în menținerea sănătății inimii.

Mai multe despre regimul pentru o inimă sănătoasă găsiți AICI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea