Proiect de investiții la Sanatoriul Techirghiol. 26 de milioane de lei pentru modernizarea Secţiei de recuperare psihomotorie a copiilor

La Sanatoriul Balnear Techirghiol a demarat un proiect de investiţii de peste 26 de milioane de lei, pentru reabilitarea şi modernizarea Secţiei de recuperare neuro-psiho-motorie a copiilor. Proiectul va fi realizat de către Compania Națională de Investiții și va cuprinde reparații capitale, lucrări de reconfigurare și extindere pentru 8 din corpurile de clădiri existente, precum și reconfigurarea funcțiunilor, extindere și dotări cu echipamente.

“Ne-am propus ca anul acesta să acordăm o atenție deosebită serviciilor medicale destinate sănătății copiilor. Vor urma și alte investiții în sistemul sanitar pentru că în 2019, Guvernul României a aprobat un buget istoric pentru Sănătate, care ne permite sa realizam investiții în unitățile sanitare prin lucrări de reabilitare și dotare cu aparatură medicală”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, prezentă la eveniment.

Aceasta a recunoscut că țara noastră are deficiențe majore în ceea ce privește  zona de recuperare medicală.

“Zonele de recuperare sunt deficitare în România pe toate palierele. Am început timid să înfiinţăm secţii şi compartimente de paliaţie. Ideea este următoarea: pacientul se prezintă în unitatea de primiri urgenţe, care funcţionează, ajunge în spital, care are medici bine plătiţi şi dotaţi, şi spitalele sunt dotate cu aparatură medicală şi după aceea ce facem? Recuperare după accident vascular, recuperare ortopedică, deci sunt mai multe paliere unde avem mari nevoi şi acolo trebuie să îndreptăm investiţiile”, a spus Pintea.

În cadrul Sanatoriului Techirghiol funcționează singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilități, unde aceștia beneficiază de calitățile terapeutice ale lacului și nămolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, împreună cu alte proceduri de kinetoterapie.

Întrucât în prezent secția funcționează la capacitate redusă, după reabilitare se vor putea reda în circuit 80 de paturi, care sunt închise temporar, din totalul de 180 existente. La finalul investiției, prevăzută pentru anul 2020, vor fi asigurate toate circuitele medicale și spațiile adecvate conform legislației în vigoare, va crește adresabilitatea prin crearea de condiții de masă, cazare și tratament de înaltă calitate, vor fi eficientizate activitățile prin soluții tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor.

 

Categorii: Știri
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea