VIDEO Importanța Educației pentru sănătate în prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor

Consumul de droguri este tot mai popular în rândul elevilor din România și chiar dacă nu există o statistică referitoare la numărul exact de elevi care au interacționat cu substanțele interzise, ceea ce se știe cu certitudine este că vârsta consumului a scăzut dramatic. Medicii care tratează persoanele dependente de substanțele interzise susțin faptul că este nevoie de Educație pentru sănătate în școli astfel încât consumul să fie prevenit prin aceste cursuri.

„Trebuie să încercăm să introducem aceste ore de Educație pentru sănătate unde nu este nevoie să discutăm toată ziua despre droguri. Să îl înveți pe copil că trebuie cum să mănânce și că băuturile energizante sunt un lucru rău, e important” consideră dr. Adrian Abagiu, medic primar boli infecțioase, cu competență în tratamentul toxicodependeților, coordonator al Centrului ARAS-ARENA.

Energizantele, pericol pentru sănătatea copiilor

Medicul Adrian Abagiu a explicat că foarte mulți copii preferă băuturile energizante. Potrivit studiilor, consumul acestor băuturi îi face pe copii să cadă în capcana drogurilor pentru că vor deveni dependenți de substanțe stimulante.

„Studiile din America au arătat că tinerii care beau două băuturi energizante pe zi, aveau de 6 ori mai mare risc să devină dependenți de stimulante, respectiv crack, cocaină și alte metamfetamine” mai spune dr. Adrian Abagiu, medic primar boli infecțioase, cu competență în tratamentul toxicodependeților, coordonator al Centrului ARAS-ARENA.

 

Categorii: Știri, Video
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea