VIDEO Alimente care ne protejează de caniculă. Recomandările medicilor

Alimentația joacă un rol important pentru menținerea stării de bine. Ceea ce mâncăm ne poate ajuta să trecem cu bine chiar și peste temperaturile ridicate. Astfel, conform recomandărilor specialiștilor, putem face față caniculei cu ajutorul fructelor, legumelor și al sucurilor naturale, preparate în casă.

„Trebuie să fim atenți la alimentație, e foarte important. Mai lăsăm alimentația grea cu prăjeli și fast-food, o lăsăm mai în spre iarnă sau o eliminăm de tot. Acum este sezonul salatelor. Asortate, colorate care să conțină toate vitaminele și mineralele, este sezonul fructelor, dar să nu exagerăm cu ele. Cireșele, de exemplu, pot fi mâncate și seara pentru că favorizează un somn mai liniștit. Pepenele care ne hidratează excelent. Strugurii care conțin resverator care ne asigură protecție împotriva radiațiilor UV, cătina conține mult betacaroten. Sucul de rodie sau apa de cocos sunt la fel de bune și ele” explică dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.

De asemenea, pentru a rezita în fața temperaturilor ridicate de afară, trebuie să ne hidratăm foarte bine. Apa sau sucurile naturale din fructe pot fi un aliat puternic împotriva caniculei.

„Hidratarea iar e foarte importantă, trebuie să bem apă constant. Sucurile naturale ne ajută mult. Dacă vrem să facem un suc de fructe îl diluăm cu apă plată sau apă minerală. Putem face limonadă din suc de lămâie cu ghimbir ras cu câteva frunze de mentă, fiecare după gust” a mai spus dr. Ruxandra Constantina.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea